Reina's Franse Kalkoenfilet
Ingredienten: (4 pers.):
4 kalkoenfiletlapjes (500 gr.)
zout, peper
50 gr. boter
1 gesneden ui
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
1 blikje uitgelekte maiskorrels
1 komkommer (geschild in blokjes)
1 klein blikje tomatenpuree
50 gr. gewelde rozijnen
1/2 theel. kruidnagelpoeder
1/2 theel. kaneel
45-50 gr. geschaafde amandelen (zakje Baukje)
1 dl. rode wijn of bouillon
event. 1 theel. venkelzaad (te koop in toko's of kruidenstal op de markt)
Bereiding:
Bestrooi de kalkoenfilets met zout en peper. Bak ze in de boter (2 minuten elke kant). Neem ze uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Fruit dan de ui met de teentjes knoflook in de bakboter. Voeg maiskorrels, komkommerblokjes, tomatenpuree, rozijnen, kruidnagelpoeder, kaneel, amandelen, peper naar smaak (venkelzaad) en de rode wijn of bouillon toe. Leg hierop de filets en verwarm het geheel nog ongeveer 10 minuten. Lekker met tomatensalade en rijst.
Receptnummer: 4400 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
In plaats van rode wijn of bouillon is het ook met sangria erg lekker.
Eenvoudige Tomatensalade: tomaten in plakjes in schaaltje doen, klein beetje olijfolie, provinciale kruiden naar smaak, verse bieslook of wat ringetjes lenteui toevoegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept