Jan Jongen's kip in het jasje
Ingredienten: (4 pers.):
4 kipfilets
4 el. olijfolie
1 tl. gedroogde rozemarijn
wat paprika poeder
8 dunne plakken rauwe ham
1 teentje knoflook
1 ui
3 stengels bleekselderij
3 wortels
2 kleine courgettes
1 el. tomatenpuree
1/8 l. droge witte wijn
2 el. olijfolie
1 tl. geraspte citroenschil
1 el. gehakte peterselie
Bereiding:
het vlees even afspoelen onder de koude kraan en droogdeppen. de olie in een pan verhitten en de filets daarin rondom knapperig bruin bakken. het vlees uit de pan nemen op smaak bregen met rozemarijn, zout en paprikapoeder en om elke filet twee plakjes ham wikkelen. de knoflook en de ui schoonmaken en snipperen. bleekselderie en wortels schoonmaken, de courrgettes wassen en alles in dunne reepjes snijden. de tomatenpuree en de witte wijn goed door elkaar roeren. de olie in een pan verhitten en de ui hierin glazig bakken. knoflook en groenten toevoegen en even bakken. het wijnmengels erbij gieten en op smaak brengen met zout en paprikapoeder. de filets op de groente leggen en met de deksel op de pan op een matig vuur 15 minuten smoren. de filets op 4 borden leggen de citroenschil en peterselie door de groente mengende groente naast de filets scheppen en direct serveren.
Receptnummer: 2329 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: jan jongen
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept