A.n.w.b salade van laurentina
Ingredienten: (6 pers.):
1 pak droogkokende witte rijst
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels yoghurt
1 groot blik perziken
blik ananas
2 uien
2 lichtzure appels
3 bananen
zilveruitjes
zout
peper
klein beetje suiker
royaal kerrie
en wat vocht van de zilveruitjes
Bereiding:
Rijst koken en af laten koelen. De 2 uien heel fijn snijden; het grootste deel van het fruit klein snijden en alles (includief de andere ingredienten) door de rijst mengen. Proeven en eventueel nog van iets wat extra naar smaak toevoegen. Op een mooie schaal doen en garneren met de rest van het fruit en eventueel 3 hardgekookte eieren. Het is ook lekker om het een dag van te voren te maken, maar wacht dan met de bananen tot de volgende dag anders worden ze bruin.
Receptnummer: 4519 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Laurentina
Opmerking:
Dit heeft deze naam omdat mijn moeder het recept heeft gekregen tijdens een caravanvakantiereis met de ANWB. Iedereen moest toen een gerecht voor een gezamelijke maaltijd maken en dit was zo lekker en apart dat velen het recept wilden.
Ik maak het al jaren, elke keer met groot success. Het past overal bij; zowel bij een koud buffet (hoeveelheid verdubbelen); om met een picknick mee te nemen en ook als bijgerecht bij de barbeque.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept