Inge's gevulde sinasappel
Ingredienten: (2 pers.):
* 7 gram gelantine [ 3 blaadjes wit en een half blaadje rood]
3 sinasappelen
1 citroen
1/2 dl water
40 gram suiker
voor de garnering
1/2 dl slagroom
10 gram basterdsuiker
Bereiding:
Week de gelantine in ruim koud water. Pers de sinasappelen en de citroen uit, zeef het sap en vul zonodig met water aan tot 2 dl. Maak 4 sinasappelhelften schoon door alle witte velletjes te verwijderen [ zorg dat de helften niet stuk gaan]. Breng een 1/2 dl water aan de kook en los hierin de goed uitgeknepen gelantine op en daarna de suiker. Giet het vruchtensap bij de gelantine oplossing. Laat de massa door afkoeling iets gelei-achtig worden en giet het dan in de sinasappelhelften. Laat de gevulde sinasappelen stijf en koud worden in de koelkast [ minimaal 60 min]. Klop de slagroom met de suiker stijf. Garneer hiermee de sinasappelen.
Receptnummer: 13545 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 90 min.
Opmerking:
dit recept is heerlijk fris
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept