Diana's kip met knoflook en olijven
Ingredienten: (4 pers.):
2 dl olie
30g (1 zakje van AH) verse Provençaalse kruiden
zout
maïskip van ca. 1 kg
1 bol! knoflook
6 zwarte olijven zonder pit
6 groene olijven zonder pit
50g geraspte Parmezaanse kaas
4 sneetjes lekker brood, bijv. ciabatta of casino of wat je maar lekker vindt
ovenschaal met deksel van 20 x 30 cm of alufolie
keukengaren
2 cocktailprikkers
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de olie in de ovenschaal en laat in de oven heet worden. Bind de helft van de kruidenmix tot een bouquet garni. Bestrooi de kip van binnen met zout. Doe het bouquet in de buikholte. Trek het losse nekvel van de kip over de rug en zet vast met een cocktailprikker. Steek de achterkand van de kip ook dicht. Verwijder van de rest van de kruiden het steeltje en snipper ze boven een kommetje. Haal de knoflooktenen van de bol maar pel ze niet. Halveer de olijven. Neem de schaal met hete olie uit de oven. Schep de gehakte kruiden, knoflooktenen en olijven erdoor, leg de kip erin en besprenkel de boven-en zijkant van de kip met de hete olie. Laat de kip afgedekt in 2 uur gaar worden. Neem uit de oven, schep de teentjes eruit. Bestrooi de kip met de kaas en zet nog 15 minuten onafgedekt in de oven. Druk de knoflookteentjes uit de vliesjes en prak fijn. Snij de korstjes van het brood (of niet) en rooster het brood, besmeer met de knoflookpuree. Mjum!
Receptnummer: 7768 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 155 min.
Opmerking:
Serveren met salade.
Helemaal niet snelklaar, maar eigenlijk erg weinig werk en lekker ...........
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept