Ri@'s romige sjalottensaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 sjalotten
150 gram spek in reepjes gesneden
1 teen knoflook
1 dl cognac
6 dl lamsfond
4 dl slagroom of room culinair
3 eetlepels olijfolie
Bereiding:
snijd de sjalotten in dunne ringen en fruit ze in de olie. snijd de knoflook in kleine stukjes en laat deze meefruiten. blus het geheel af met de cognac en laat 2 minuten indampen. voeg de fond toe en laat het inkoken tot 2/3. bak in een koekenpan het spek krokant en voeg aan de saus toe. voeg de room toe, laat indikken tot sausdikte en beng op smaak met peper en zout. voeg op het laatste moment nog wat braadvocht van het spek toe om de smaak te versterken.
Receptnummer: 8695 | Categorie: Sauzen | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
van een kalender.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept