Deborah's spaghetti tonijn
Ingredienten: (4 pers.):
200 a 250 gr volkoren spaghetti
1 blikje tonijn in olie
1 bakje boursin of paturain linesse
kwart ltr slagroom of slankroom
2 eetlepels grote kappertjes
bosje fijngehakte verse peterselie
Grof geraspte pardano
versgemalen peper
zout naar smaak
olijfolie
Bereiding:
Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar. Voeg tijdens het koken wat zout en olie toe aan het kookvocht. Snijd de ui in ringen en fruit deze glazig in een druppeltje olijfolie in een hapjespan. Voeg de uitgelekte tonijn toe en kort daarna de slag- of slankroomroom. Voeg de boursin-paturain linesse toe, zodra het mengsel kookt en laat het onder voortdurend roeren smelten. Voeg tenslotte de kappertjes toe en eventueel nog wat zout naar smaak. Laat het geheel met het deksel erop door en door warm worden. Giet de spaghetti af en stort deze in een kom. Giet het tonijn-roommengsel eroverheen en bestrooi het geheel rijkelijk met verse, gehakte peterselie, versgemalen peper en pardano kaas. Direct serveren.
Receptnummer: 11137 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Lekker met verse salade en knapperig stokbrood.
Je kan het gerecht nog uitbreiden door 250 gr in plakjes gesneden champignos aan de ui toe te voegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept