Voor sonja: GULYAS (pürkult) van Judith
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram runderlende in dobbelsteentjes gesneden
2-3 middelgrote gesnipperde uien
2 teentjes gesnipperde knofloof
4-5 aardappelen
2-3 eetlepels paprikapoeder
2 in blokjes gesneden gepelde tomaten
2 witte paprika's (anders rode)
1.5 liter bouillon
2 spaanse pepers
zout
1 theelepel karweizaad
reuzel of boter
Bereiding:
Fruit de uien samen met de gesnipperde paprika's, de knoflook en het vlees in de reuzel of boter en voeg er het zout, de paprikapoeder en de pepers aan toe. Laat het geheel indampen tot bijna al het vocht verdwenen is. Voeg er de bouillon aan toe, als het geheel kookt het karweizaad toevoegen. Laat dit alles rustig een paar uur op een laag vuurtje lichtjes koken. Vlak voor het opdienen de aardappelen en de tomaten toevoegen. Zorg ervoor dat de bouillon niet gaat binden. Aardappelen in de schil koken tot ze bijna gaar zijn, vervolgens pellen en in blokjes snijden.
Receptnummer: 4850 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 180 min. | Meer recepten van: Judith
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept