Marieke's Tex-Mex kip met gegrilde paprika
Ingredienten: (2 pers.):
1 halve kipfilet van 2.5 ons
3 bosuitjes
2 rode paprika's
1 teentje knoflook
3 el witte wijn azijn
zout en peper
olijfolie
salie
Bereiding:
Verwarm de grill op de hoogste stand. Snijdt de paprika's in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten. Druk de helften plat met uw handen en smeer de kant met vel licht in met olijfolie. Leg ze onder de grill met de schil naar boven tot het zwart is. Even in een theedoek laten rusten en velletje eraf trekken. In reepjes snijden. Bosuitjes in ringetjes snijden. De kipfilet plat slaan met een deegroller en flink met zout en peper kruiden, olie verhitten en de kip bruin en gaar bakken. Uit de pan halen en in plakjes snijden. In de olie de paprika en de bosuitjes bakken, direkt de knoflook en de azijn toevoegen. En naar smaak salie erdoor doen. Even laten pruttelen. Kip erbij doen en serveren met rijst.
Receptnummer: 5306 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: marieke
Opmerking:
Lekker slank recept, je gebruik nog geen 2 el olie. En olijfolie is nog gezond ook!!!
tip: Laat de paprika echt pikzwart worden, hij verbrandt niet. Des te makkelijker is het velletje te verwijderen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept