Petr@'s winterstoofpot
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr.magere runderlappen,
500 gr. winterwortelen,
500 gr. prei,
1 ui,
1 kg. aardappelen,
azijn,rode wijn,
peperkorrels,tijm,
laurier,foelie,kruidnagel en water.
Bereiding:
een marinade maken van azijn, water en de kruidenen ui. Het vlees in stukjes snijden en +/- 1 uur in de marinade leggen. De winterwortel schrappen en snipperen. De prei in stukjes snijden en wassen. De aardappel schillen,wassen en in plakjes snijden. Het vlees uit de marinade halen ,uitlaten lekken en droogdeppen met keuken papier. Het vlees aanbraden. De groente en aardappelen toevoegen. Het marinadevocht zeven en toevoegen. Water bijvoegen tot `t voor de helft onder water staat. Het geheel gaar stoven in +/- 20 min.en afgieten.
Receptnummer: 7215 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 100 min. | Meer recepten van: petr@
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept