Magda's yaourt la paysan
Ingredienten: (10 pers.):
1 bakje griekse yoghurt of biogarde yoghurt
1 liter volle melk
4 druppeltjes citroensap
yoghurt thermometer
plastic kan met deksel inh. Iltr
plasticlepel
Pannetje met water
schoteltje
en
Theemuts
Bereiding:
Doe het bakje yoghurt in de plastickan en giet er de volle melk over. Doe de citroendruppeltjes erin (mag ook zonder). Maar beter van wel. Zet het pannetje met water en het omgekeerde schoteltje op het vuur. Zet daarin de plastickan met yoghurt en melk en citroensap en laat het "au bain Marie" langzaam tot. 38 graden steigen. Steeds goed roeren vanaf de bodem en regelmatig. Kijken naar de temperatuur. Als het 38 graden is uit het pannetje halen,deksel erop doen en in de theemuts zetten, na 5 uur al is het behoorlijk aangedikt,maar beter is 8 uur. Zeg maar een nacht. De volgende dag heb je de heerlijkste yoghurt die er bestaat.
Receptnummer: 11323 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept