Chocolade-kersen triffle van Carla
Ingredienten: (4 pers.):
chocoladecake
2 potten kersen
vanillemousse van bourbon
1/4 ltr slagroom
1/4 ltr volle melk
1 potje kersensaus van tova
pure hagelslag
Bereiding:
Snij de cake in plakken (niet te dik). Mix de vanillemousse met de melk. Klop de slagroom. Laat de kersen uitlekken. Leg een paar plakjes cake op de bodem van een schaal, een deel van de uitgelekte kersen, een deel van de kersensaus, zo ook een laagje vanillemousse en slagroom. Herhaal dit tot 2-3 keer, ligt aan de hoeveelheid die je hebt. Als laatste een laagje slagroom, hieroverheen hagelslag strooien, een half uur in de koelkast en klaar.
Receptnummer: 7635 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Je kunt zelf cake bakken, dat verhoogt de smaak. Variatie op de vanillemousse zou vanillevla zijn, is iets minder machtig. Een kersenlikeur lijkt me ook erg smakelijk. Ik heb dit recept gezien op een andere site op het WEB, maar heb deze zelf wat aangepast, dus een beetje van mezelf en een beetje van een ander! Hij is erg machtig!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept