Engeman's Caribisch rundergehakt
Ingredienten: (4 pers.):
500gr.rundergehakt
2eetl.olijfolie om te bakken
1 potje kidneybonen
200gr.verse champions
2 fijngesneden uien
100gr. zongedroogte tomaten
in kleine reepjes
1 in de reepjes gesneden
courgette
4 eetl.hot ketchup
100gr.geraspte pizzakaas
4sneetjes witbrood
zonder korst in dobbelsteentjes
gesneden
2 eetl.olijfolie
1 teentje knoflook
versgemalen peper
zout
Bereiding:
De wok verhitten met de olie. Hierin het gehakt rul bakken,uitscheppen en warm houden.De ui, champions,courgette en de zongedroogte tomaten in de braadolie roerbakken.Op het laatst de kidneybonen toevoegen evenals de hot ketchup en het scheutje water of bouillon. Het gehakt erbij doen en het geheel even laten doorkoken.Indien nodig op smaak brengen met peper en zout.de brooddobbelsteentjes in olijfolie met knoflook goudbruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.Roerbakschotel in een ovenschaal scheppen en bestrooien met de brooddobbelsteentjes en de geraspte kaas.In een voorverwarmde oven(200 Graden) goudbruin laten kleuren.Direct uit de oven serveren.
Receptnummer: 5713 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Roos Engeman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept