Hanneke's Japanse kipsaté Yakitori
Ingredienten: (4 pers.):
450 gr Kipfilet, (in blokjes)
Lente-uitje (1 bos)
Sesamzaad, geroosterd
Zonnebloemolie
50 ml Sojasaus, Japanse
25 ml Mirin
Suiker (15 gram)
25 ml Saké
Bereiding:
Voeg de ingrediënten voor de marinade (sojasaus, mirin, suiker en sake) in een pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Laat de marinade afkoelen en voeg de kipblokjes toe. Laat de kipfilet een half uur marineren.
Was de lente-uitjes goed en snijd ze in stukjes van 2 centimeter. Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel. Steek de kip en lente-uitjes om en om aan de saté-stokjes. Verhit op een grillplaat of in een bakpan een beetje olie, grill of bak de stokjes ongeveer 4 minuten aan beide kanten. Verwarm de marinade, schep een beetje over de stokjes heen en bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.
Receptnummer: 1838 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Benodigde materialen: saté-stokjes (per persoon 2), een pan en een plaatgrill of braadpan., lekker met stokbrood , atjar en geroosterde uitjes
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept